Леонід Ємець: Стороною переговорів у Мінську може бути лише головний агресор – Росія
п’ятниця, 15 грудня 2017, 11:28

Стороною переговорів у Мінську у жодному разі не можуть бути ватажки терористів з ОРДЛО, а може бути лише Російська Федерація, яка є головним винуватцем війни в Україні.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець в ефірі одного з телеканалів, коментуючи заяву президента Російської Федерації про те, що «Мінський формат є неефективним, а Україні слід домовлятися з бойовиками».

«Саме Путін і його агресія – це ті причини, які призвели до того, що у нас сьогодні є війна на сході і у нас є окупований Крим. Тому відповідь на питання про ефективність Мінських угод лежить повність у площині його (Путіна) відповідальності. Нагадаю, що саме Росія не виконала жодного пункту Мінських угод, і саме це є причиною того, що вже декілька років тримаються санкції, які були накладені всім світом на Росію за їх агресію. І саме це працює аргументом для того, щоб ці санкції поглиблювались», - заявив Леонід Ємець

Таким чином, на думку парламентаря, те, що сьогодні Російська Федерація систематично не виконує Мінські угоди, працює якраз проти Росії, на користь Україні. Оскільки наша держава постійно оперує цим фактом (невиконанням угод) для продовження та посилення санкцій проти Росії.

«І наші американські та європейські партнери цей аргумент сприймають: Росія не виконує Мінські угоди – санкції на них треба покладати все більш тяжкі для того, щоб спонукати їх виконати хоча б якісь пункти: зупинити обстріли, видати полонених», - пояснив народний депутат.

«На сьогодні Мінські угоди в тому вигляді, в якому вони є саме зараз, коли їх не виконує Росія (бо вона і не збиралася їх виконувати) – вся ця ситуація працює на Україну. Тому цей формат має залишатися в тому вигляді, в якому він є. Санкції треба робити все більш жорсткими, обкладати Росію все більш серйозними запобіжниками до того моменту, поки до нас не повернеться Крим і не буде звільнено територію Донецької та Луганської областей», - наголосив представник фракції «Народний фронт».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua