Леонід Ємець: Судді-п'ятирічки, що мають низьку кваліфікацію, підуть на загальні конкурси (відео)
вівторок, 14 червня 2016, 14:15

Парламент може затвердити безстроково на посади суддів, у яких закінчився п'ятирічний термін повноважень, лише частину списку, поданого Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Інші, які не відповідають критеріям та мають низьку кваліфікацію, - підуть на загальні конкурси.

Про це сьогодні в інтерв'ю журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

"Ми бачимо, що є якісь прогалини в роботі ВККС, бо ми там бачимо прізвища таких суддів, як Кицюк та інші, які не дозволяють нам затвердити цей список, бо це буде плювок в обличчя українського народу після подій на Майдані. Бо такі судді довели, що не мають морального права чинити судочинство", - сказав Ємець.

"Тому зараз парламент має право на прийняття абсолютно політичного рішення, оскільки через три місяці запрацює Конституція і новий закон про судоустрій, в якому парламент буде усунений (від призначення суддів, - ред.)", - наголосив народний депутат.

"Але зараз треба заповнити 1200 вакансій на посади суддів, і тому ми маємо ухвалити абсолютно політичне рішення, аби ті, по кому мали зауваження, йшли на конкурс. А ті, що їх не мають, - були затверджені списком у парламенті", - наголосив Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua