Леонід Ємець: Судова реформа неможлива без перезавантаження суддівського корпусу
четвер, 3 грудня 2015, 14:53

Реформа українського правосуддя неможлива без повного перезавантаження суддівського корпусу. Ця позиція є принциповою для фракції "Народний фронт" у Верховній Раді.

Про це заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець на конференції "Конституційна реформа в Україні: здобутки та перспективи".

"Ми не можемо йти шляхом, який пропонує Конституційна комісія – просто проводити переатестацію суддів", - підкреслив він.

Леонід Ємець вважає, що переатестація не дозволить суттєво оновити нинішній суддівський корпус.

Представник "Народного фронту" запропонував спростити судову систему та ввести трирівнену систему судочинства в Україні.

"Чотирьохрівнева система, де є спеціалізовані суди – це шлях до корупції. Це ускладнює шлях до правосуддя для звичайної людини", - сказав парламентар.

Також Леонід Ємець підкреслив, що необхідна єдність судової практики.

"Не може бути ситуацій, які є сьогодні в країні, коли в одній суперечці дві сторони в різних, скажімо, господарському та загальному судах, отримують два протилежні рішення. Доходимо до Верховного суду, і там в одній палаті отримують два протилежні рішення. Український закон сьогодні передбачає таку процедуру", - сказав Ємець.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua