Леонід Ємець: Судова система не хоче жити за новими правилами і прагне зберегти старі схеми (відео)
четвер, 6 жовтня 2016, 14:37

Нагнітання так званих експертів про труднощі з запуском судової реформи не відповідають дійсності. Однак є великий опір старих суддів та старої системи, яка прагне законсервувати старі схеми і уникнути життя за новими правилами.

Про це в коментарях журналістам заявив народний депутат фракції “Народний фронт”, перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

“Судову реформу може зупинити виключно сама судова система, що вона в принципі й намагається зробити. Верховний Суд України звернувся до Конституційного, аби визнати неконституційним право парламенту на ліквідацію вищих спеціалізованих судів, а також конкурсу до ВСУ”, - заявив Ємець.

“Щоправда, цього подання депутати не бачили, бо прес-служба ВСУ, судові юристи не можуть зрозуміти, наскільки це юридично правильне рішення найвищого суду нашої країни”, - додав Ємець.

Він зазначив, що Конституція України прописує можливість існування вищих спеціалізованих судів виключно окремим законом. Відповідно, створювати чи не створювати такі суди вирішує лише парламент.

“Коли нам розказують, що це право Президента, складається враження, що у ВСУ працюють не дуже кваліфіковані судді, які не в праві розуміти, що вони роблять”, - заявив народний депутат. 

За його словами, судді просто прагнуть захистити свій статус, статки, відмовляються проходити конкурси за новими умовами та показувати свій спосіб життя. Відповідно, є величезний опір змінам, які передбачені судовою реформою.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua