Леонід Ємець: Ухвалення судової реформи – одне з головних досягнень IV сесії Верховної Ради (відео)
п’ятниця, 15 липня 2016, 15:10

Одним з головних досягненням IV сесії Верховної Ради є ухвалення судової реформи та імплементаційних законів про судоустрій та статус суддів.

Таку думку висловив представник фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, підсумовуючи роботу парламенту.

«Як на мене, це той найголовніший приз, який український парламент вручив українському суспільству за всі свої скликання», - заявив він.

Відтепер, за словами парламентаря, надважливим завданням є втілити у життя ці «потенційно позитивні та ефективні речі».

«Бо ми можемо ухвалити супер закони, але потім вони не виконуються, тому що корупціонери і злочинці не мають такого бажання», - зазначив він.

Як наголосив Леонід Ємець, серед майбутніх завдань також вкрай важливо звільнити суддів Конституційного Суду та ліквідувати Вищий адміністративний суд і Вищий господарський суд «як такі, що довели, що вони не є ефективною складовою судочинства».

«Ми маємо набрати у Верховний Суд нових людей за відкритими конкурсами і прослідкувати, щоб ці конкурси дійсно були чесними, відкритими і дали нам професіоналів, яких ми хочемо отримати в якості суддів Верховного Суду. Для цього була створена Рада доброчесності», - зауважив Леонід Ємець.

Більше того, на переконання парламентаря, до процесу формування нового складу Верховного Суду, до якого ввійдуть 200 суддів, мають долучитися як парламент, так і виконавча влада, журналісти і громадянське суспільство.

«Ці судді вже будуть формувати єдину судову практику на все майбутнє нашої країни», - наголосив народний депутат. 

«Ми дали необхідні механізми й інструменти, тепер наша держава має цими інструментами скористатися. Держава – це не лише влада, це наші громадяни, громадські організації і це наші журналісти, без яких чистота і прозорість процесу добору суддів, я боюсь, буде неефективною», - резюмував Леонід Ємець. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua