Леонід Ємець: Закон про Конституційний Суд запустить інститут конституційної скарги для всіх громадян (відео)
вівторок, 11 липня 2017, 12:00

Ухвалення нового закону по Конституційний Суд дозволить запустити інститут конституційної скарги та пришвидшити розгляд суддями КСУ законів, які знаходяться там роками.

Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя, народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець у коментарі журналістам.

"Уже майже два роки в Конституційному суді лежить закон про люстрацію. Закон про мови (Колесніченка-Ківалова. – Ред.) лежить уже півтора роки. Нагадаю, що термін, визначений законом на розгляд, - два місяці. А два ключових для нашої держави закони, в тому числі про люстрацію, аби визначити, в який бік рухається наша держава, - Конституційний Суд боїться розглянути. Швидше за все тому, що там знаходяться судді, які підпадають під люстрацію",- заявив Ємець.

"Тому очевидно, що закон потрібен, аби Конституційний Суд нарешті запрацював. Власне тому ми маємо запустити передбачену новим законом конституційну скаргу, коли не група депутатів чи Президент мають право звертатися до КС - відповідає якийсь закон Конституції чи ні, - а всі громадяни", - додав представник "Народного фронту".

Леонід Ємець нагадав, що "пряма норма Конституції вказує, що є норма конституційної скарги, а інша стаття наполягає, що державні органи діють у межах і спосіб, визначений Конституцією і законом, і цей спосіб виключає спосіб розгляду конституційної скарги".

"Саме тому нам потрібен закон про Конституційний Суд", - підкреслив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua