Леонід Ємець: Зміни до процесуальних кодексів дозволять остаточно завершити судову реформу (відео)
четвер, 7 вересня 2017, 13:00

Ухвалення змін до процесуальних кодексів дозволить остаточно скасувати спеціалізовані суди та завершити судову реформу в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець в інтерв'ю журналістам.

Зокрема, він зазначив, що мова йде про ухвалення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів (у другому читанні), про внесення зміни до статті 540 Митного кодексу України щодо примусового виконання постанови органу доходів і зборів або суду про накладення штрафу (перше читання); про внесення зміни до статті 23 Бюджетного кодексу України щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного Суду (також перше читання), якими депутати мають зайнятися сьогодні.

"Це закон про процесуальні кодекси. Під час судової реформи було змінено судову систему: замість чотирьох ланок судів тепер існує три, тобто прибираються вищі спеціалізовані суди. Але в старому законодавстві процесуально лишається норма, що там є вищі спеціалізовані суди. Відповідно до них має звертатися скаржник у судовому процесі. Тому для того, аби привести кодекси у відповідності до змін до Конституції і до закону про судоустрій - треба ухвалити цей законопроект", - заявив Ємець у коментарі.

"Тобто, ми маємо прийняти кодекси, бо без них судової реформи як такої не буде. Власне, це є завдання парламенту на сьогодні і навіть на завтра, адже 5000 поправок займуть серйозний період часу", - зазначив перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя пояснивши таку велику кількість правок об'ємністю кодексів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua