Леонід Ємець: "Народний фронт" виступає за кардинальне оновлення судової системи (відео)
вівторок, 14 липня 2015, 16:36

Фракція "Народний фронт" виступає за кардинальну реформу судової системи шляхом звільнення старих суддів та внесення у перехідні положення Конституції України чітких термінів для конкурсу обрання нових фахівців.

Про це заявив Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя, народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець на брифінгу у Верховній Раді.

За його словами, мотивом для такого рішення став шалений саботаж і гальмування закону про справедливий суд корумпованою судовою системою.

"Тому було спрямовано листа до Голови Верховної Ради з проханням надати нам листи для необхідного збору підписів для внесення цих змін в Конституцію України. Результат цих змін має бути однозначний - всі 8000 суддів у нашій країні мають бути звільнені, починаючи від Голови Верховного Суду до районного судді", - заявив Ємець.

"В перехідних положеннях треба прописати, що суддя може здійснювати свої повноваження до конкретного терміну проведення конкурсу з обрання нових суддів", - наголосив народний депутат.

"Я думаю, ми вкладемось до 1 року. Це і буде підсумком того, що ця судова система має понести дуже жорстку відповідальність. Всі судді мають піти, а на їх зміну мають прийти молоді кваліфіковані юристи, так як у нас було із патрульною службою у Києві, працівники якої принесли нову якість у роботи, - підкреслив Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua