Парламент має внести зміни до закону про люстрацію, що зніме підстави для його оскарження, - Леонід Ємець (відео)
четвер, 16 квітня 2015, 17:44

У разі ухвалення змін до закону «Про очищення влади», зокрема в частині люстрації суддів, зникнуть підстави для подальшого розгляду справи щодо конституційності цього закону.

Про це сказав народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

«Верховний Суд заявляв: у разі, якщо будуть ухвалені зміни до закону «Про очищення влади» відносно суддів, то він відкличе свій позов. Я можу заявити, що ця зміна прийнята (робочою групою) і люстрація суддів у нас буде відбуватися за іншим законом – «Про відновлення довіри до судової гілки влади», - сказав Ємець.

«Тобто ми прибрали підстави для скарги Верховного Суду. Тепер йому, за великим рахунком, немає на що скаржитись, а якщо ми ще до наступного засідання Конституційного суду ухвалимо зміни до люстраційного закону, то взагалі всі підстави відпадуть і Верховний Суд має відкликати свій позов», - додав він.

За словами Леоніда Ємця, законопроект щодо внесення змін до закону «Про очищення влади» найближчим часом буде зареєстрований у парламенті.

Він зазначив, що депутати пропонують розширити коло осіб, які підпадають під люстрацію, а також створити окремий люстраційний орган.

«Під люстрацію підпадатимуть вже і народні депутати, і депутати місцевих рад, і працівники апаратів органів місцевого самоврядування, бо багато хто повтікав з органів центральної влади до місцевої», - сказав народний депутат.

При цьому Леонід Ємець додав, що оптимістично налаштований щодо перспектив ухвалення змін до люстраційного закону.

Разом з тим він очікує на велику кількість поправок до законопроекту з боку народних депутатів «Опозиційного блоку», групи Льовочкіна-Фірташа та інших.

«Всі ці люди залізобетонно підпадають під люстрацію. Вони йшли в парламент, щоб цю люстрацію скасувати і зараз роблять все для цього», - резюмував Леонід Ємець.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua