Леонід Ємець: Прокуратура буде позбавлена функції загального нагляду, а кількість прокурорів скоротять удвічі (відео)
четвер, 21 травня 2015, 13:52

Ухвалення парламентом низки змін до закону про прокуратуру дозволить позбавити відомство функції загального нагляду та скоротити кількість прокурорів удвічі.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець у коментарі журналістам.

«Згідно цих змін прокуратура повністю позбавляється функції нагляду. Тепер вона займається виключно представленням інтересів держави в суді і не розказує органам місцевої влади, як їм жити, вимагаючи з них хабарі», - сказав він.

«Друге, вдвічі скорочуємо кількість прокурорів. Було двадцять тисяч - стане десять. Скоротили б більше, але там має бути певна поетапність», - наголосив народний депутат.

Крім того, за його словами, ухвалений закон запускає систему відкритих конкурсів на посади в прокуратуру, які дозволять змінити систему.

«Ще є кілька цікавих пропозицій до цього закону. Саме тому він прийнятий у першому читанні. До другого читання ми його доопрацюємо і приймемо в цілому», - резюмував Леонід Ємець.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua