У прокуратури не повинно бути функції загального нагляду, - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 21 квітня 2015, 13:25

Фракція "Народний фронт" наполягає на доопрацюванні закону про прокуратуру, аби усунути функцію загального нагляду та запровадити нові форми відбору кандидатів на посади прокурорів.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань судочинства та правової політики Леонід Ємець на брифінгу у Парламенті, коментуючи пропозицію про відтермінування набрання чинності закону про прокуратуру.

"Ми готові пролонгувати дію закону про прокуратуру в тому вигляді, в якому він є, до 15 липня, з тим, аби до того часу доопрацювати цей закон та усунути загальний нагляд і запровадити нові процедури конкурсного добору прокурорів. Це має бути відкритий процес за участю громадськості та адвокатів", - наголосив народний депутат.

Коментуючи функції прокуратури, Леонід Ємець зауважив, що "прокурор не має займатися якимись ймовірними порушеннями".

"Якщо прокурор бачить порушення, він має звертатись до суду і нести відповідальність за свої дії в тому числі", -  сказав народний депутат.

Крім того, на думку представника "Народного фронту", процедура відбору кандидатів на роботу в прокуратурі має бути відкритою, аби "і спеціалісти, і увесь український народ бачили, хто є ті прокурори, які будуть виконувати функцію забезпечення правопорядку в нашій державі".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua