Леонід Ємець: Верховна Рада має якнайшвидше призначити членів Вищої ради юстиції (відео)
середа, 13 травня 2015, 13:21

У Вищій раді юстиції знаходиться більше 30 подань на звільнення суддів, які звинувачуються у злочинах проти громадян під час Революції гідності, однак, через зволіканням парламенту із делегуванням своїх кандидатур до ВРЮ неможливо розпочати роботу з очищення судової системи.

Про це заявив Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя, член фракції «Народний фронт» Леонід Ємець.

«На жаль, Вища рада юстиції на сьогодні не здатна виконувати свої функції за відсутності кворуму, і Верховна Рада має бути безпосередньо відповідальна за таку неспроможність, оскільки уже пройшли з'їзди і адвокатури, і прокуратури, які висунули своїх кандидатів на посади в ВРЮ», - заявив Ємець.

«Фракція «Народного фронту» у Верховній Раді свою кандидатуру уже запропонувала - це Ірина Мамонтова. Ми цією кандидатурою пишаємось, оскільки це єдина суддя, яка свого часу відпустила студентів не до в'язниці, а додому, за що була покарана і звільнена з посади голови Оболонського райсуду м. Києва», - сказав він.

«Народний фронт» наполягає на тому, аби на цьому тижні до сесійної зали парламенту були внесені на затвердження кандидатури, які ми маємо, щоб Верховна Рада визначилась і ВРЮ почала нарешті працювати», - резюмував Леонід Ємець.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua