Лілія Гриневич: Ми допомагаємо випускникам шкіл окупованих територій отримати українські атестати (відео)
четвер, 23 квітня 2015, 11:37

Комітет Верховної Ради з питань освіти та науки активно працює над тим, щоб випускники з окупованих територій на Донбасі змогли отримати українські атестати про середню освіту та зареєструватись на зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це сьогодні журналістам у кулуарах парламенту повідомила голова Комітету, народний депутат фракції «Народний фронт» Лілія Гриневич.

«24 квітня буде перше тестування з української мови, але для випускників окупованих шкіл ми продовжили період реєстрації для ЗНО, і вони можуть його скласти в червні», - сказала Гриневич.

«Випускники Донбасу мають право отримати український атестат та скласти іспити екстерном у будь-якій школі, підконтрольній українській владі. На цей екстернат вони можуть дистанційно зареєструватися тоді, коли виїдуть з окупованої території разом з супроводжуючою особою», - додала представник «Народного фронту».

За словами Лілії Гриневич, якщо таким випускникам немає де проживати, «мережа інтернатних закладів в областях України уже готова приймати таких випускників на час складання державної підсумкової атестації екстерном і ЗНО».

«Ми також працюємо з СБУ, щоб їм допомогли з виїздом і перепустками. Я прошу цих дітей, які зареєструвалися на ЗНО, або мають таке бажання, проглянути інформацію на сайті Міносвіти про виїзд. Вони мають подати інформацію про себе, і тоді СБУ допоможе їм виїхати», - резюмувала Лілія Гриневич.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua