Лілія Гриневич: Парламент має зробити кроки до сучасної, європейської, інноваційної системи освіти (відео)
середа, 2 вересня 2015, 12:09

На нинішній сесії Верховної Ради буде розглянуто низку законопроектів щодо освіти та науково-технічної  діяльності.

Про це заявила народний депутат фракції  "Народний фронт", Голова Комітету з питань освіти та науки Лілія Гриневич, виступаючи з парламентської трибуни.

"Навіть у цих непростих умовах ми змогли відкрити 7 нових навчальних закладів. Однак органи місцевого самоврядування, отримавши зараз багато повноважень, закривають навчальні заклади і дуже часто не в інтересах дитини", - сказала вона.

За словами народного депутата, так як в результаті бюджетної децентралізації місцеві органи влади отримають на 40% більше доходів, треба змусити їх направити ці гроші на освіту.

В тому числі Лілія Гриневич нагадала, що за наполяганням депутатів, мільйони зекономлених коштів на оплаті праці у Верховній Раді було спрямовано на закупівлю підручників у школи, однак, свою частку має також забезпечити місцева влада.

"Те саме з програмами автобусів,  і те саме з розвитком мережі", - наголосила Гриневич.

Представник "Народного фронту" підкреслила, що національна безпека і оборона твориться не лише на фронті, а й у навчальних закладах. Вона також висловила сподівання, що цієї сесії парламент зробить прогресивні кроки до сучасної, європейської інноваційної системи освіти.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua