Лілія Гриневич: Черги до дитсадків можуть зникнути за три роки (фото)
вівторок, 28 березня 2017, 10:06

Вирішити проблему черги до дитячих садків можливо впродовж трьох років.

Про це сказала міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час презентації звіту «Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017».

За словами Лілії Гриневич, на сьогодні черга до садочків складає 78 тис. 468 осіб. Але у зв’язку з проведенням фінансової децентралізації в органів місцевого самоврядування з’являється більше можливостей розвитку мережі ДНЗ (дошкільних навчальних закладів) та її підтримки в належній якості.

«Так, за 2016 рік створено 26,5 тис. місць у дитсадках. Тобто, якщо ми продовжимо тенденцію до збільшення кількості місць, – за 3 роки зможемо повністю вирішити питання черги», – зазначила міністр.

Сприяти створенню нових місць у дитячих садках має затвердження нових санітарних норм для ДНЗ, які дозволяють їм ефективніше використовувати наявні приміщення.

З цією ж метою Кабмін, за поданням МОН, ухвалив проект закону, що дасть можливість створювати корпоративні дитсадки.

Передбачається, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади; а також можуть бути громадські організації, бізнес. За рахунок цього мають пришвидшитися темпи створення місць у дошкільних навчальних закладах і збільшитись доступ українських дітей до дошкільної освіти.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua