Лілія Гриневич: Цього року ми плануємо обладнати ще 140 опорних шкіл
четвер, 30 березня 2017, 13:55

Наразі в Україні створено 178 опорних шкіл. У 2016-му було обладнано 147 опорних закладів, а цього року планується обладнати ще 140.

Про це повідомила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час зустрічі з експертами Міжнародного валютного фонду.

«Наш пріоритет у роботі з державними фінансами – ефективне використання коштів наших платників податків. Гроші мають направлятися на сфери, де вони дійсно приносять максимальну користь та працюють на благополуччя українських громадян», - наголосила вона.

«Наприклад, ми зараз створюємо мережу навчальних закладів, що дасть можливість забезпечити рівний доступ сільських дітей до якісної освіти. Ми маємо зменшити кількість дітей, що навчаються у малонаповнюваних класах, де вчитель може викладати одночасно фізику, фізкультуру та англійську, не маючи при цьому необхідної підготовки», – пояснила Лілія Гриневич.

Міністр також розповіла про зміни державного фінансування загальної середньої освіти – переорієнтацію спрямування державної субвенції на забезпечення зарплати педагогічних працівників, при цьому комунальні видатки покриває місцева влада.

«Наша ціль – поступово збільшувати субвенцію, і не лише для підвищення оплати праці педпрацівників, а й на забезпечення якісного підвищення кваліфікації педагогів», – підкреслила вона.

Лілія Гриневич відзначила, що нині й у системі професійної та вищої освіти спостерігаються тенденції до створення потужніших освітніх закладів.

«Передача професійно-технічних навчальних закладів на рівень області та міст-обласних центрів стимулює місцеву владу формувати мережу закладів, орієнтовану саме на розвиток регіонального ринку праці. Також зараз ми спостерігаємо тенденцію, коли кількість абітурієнтів перевищує потужність наших ВНЗ. У зв’язку із цим слабкі заклади добровільно об’єднуються і створюють потужніший університет на базі декількох.

Зокрема, торік у нас було 4 приклади, коли 2 університети зливались в один», – пояснила міністр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua