Лілія Гриневич: До 1 грудня всі школи мають оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів
четвер, 2 листопада 2017, 18:08

На виконання вимог Закону «Про освіту» до 1 грудня 2017 року усі школи повинні оприлюднити фінансову звітність щодо фінансових надходжень та витрат закладу, незалежно від того, чи йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків.

Про це йшлося на нараді міністра освіти і науки, представника партії «Народний фронт» Лілії Гриневич з керівниками усіх обласних управлінь освіти.

«Окрім беззаперечного факту, що Закон має виконуватись, існує й інше – у суспільстві побутує міф, що батьки практично повністю фінансують освіту. Очевидно, що це не так. Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає у шкільну освіту і яку частку складає цей тіньовий бюджет освіти, а, по-друге, нарешті дати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти», - сказала Лілія Гриневич.

Міністр запропонувала учасникам наради разом визначити оптимальну дату, коли всі школи мають оприлюднити відповідні дані. Спільно з керівниками управлінь освіти було вирішено, що час до 1 грудня – достатній період, аби забезпечити виконання цієї норми закону.

«Думаю, що варто, аби ви на місцевому рівні закріпили цей термін відповідним документом. Тоді протягом грудня потрібно провести моніторинг виконання закону. На жаль, у нас часто буває так, що якщо вимога закону не підкріплена певною відповідальністю – вона просто не виконується. Тому, було б правильно, якби ті заклади, які не виконають вимогу, понесли відповідальність, наприклад, керівники отримали догану», –  додала міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua