Лілія Гриневич: До кінця року планується створити 25 тисяч додаткових місць у дитсадках
четвер, 18 серпня 2016, 17:35

Станом на 1 серпня по Україні створено 10,5 тис. додаткових місць для дітей дошкільного віку, до кінця 2016 року планується збільшити цей показник до 25 тис.

Про це повідомила Міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час педагогічної конференції, присвяченій підготовці до нового навчального року.

За кількістю створених місць у дошкільних навчальних закладах лідирують місто Київ та Львівська область, де створено понад 1 272 та 1 260 додаткових місць відповідно.

Разом з тим, Лілія Гриневич наголосила, що у великих містах потреба в додаткових місцях одна із найгостріших, особливо для дітей дворічного віку.

На сьогодні лише 74% дітей віком від 3 до 5 років охоплені дошкільною освітою. Найкраща ситуація у Хмельницький, Черкаський і Сумський областях - 93%. Найгірша - в Івано-Франківський області (59%) та на Одещині (69,4%)».

«Міністерством розроблений проект змін до Закону «Про дошкільну освіту», що розширить палітру форм власності дошкільних навчальних закладів і допоможе диверсифікувати мережу садочків», - повідомила Лілія Гриневич.

Цього року оновлено санітарний регламент, який сприятиме розвитку мережі приватних і корпоративних дитсадків.

Довідково: Збільшення місць в дошкільних навчальних закладах відбувається як за рахунок створення додаткових місць у функціонуючих дошкільних навчальних закладах, так і за рахунок введення в експлуатацію новобудов і відновлення діяльності закладів, що використовується не за призначенням.

Загалом в цьому році в Україні побудовано 5 нових дошкільних навчальних закладів: по 1 ДНЗ – у Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській областях та у місті Києві.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua