Лілія Гриневич: Маємо працювати над мультимедійними додатками до електронних підручників
п’ятниця, 16 червня 2017, 12:44

Міністерство освіти і науки готове підтримувати проекти, що займаються створенням справді якісних електронних підручників з інтерактивними завданнями та мультимедійними додатками.

Про це заявила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час презентації роботи електронних підручників у одеській гімназії № 2.

«Ми вже рухаємося у напрямку переходу на електронні підручники. Відтепер видавництва обов’язково надаватимуть МОН електронну версію підручника, але цього недостатньо – маємо працювати над мультимедійними додатками, що є в таких підручниках у більшості цивілізованих країн світу. Є навіть держави, що не закуповують паперові підручники – виключно електроні», – зазначила Лілія Гриневич.

Директор та педагоги гімназії №2 пояснили переваги електронних підручників. Зокрема, вони дають можливість контролю за роботою школяра, є мультимедійними та інтерактивними, що цікаво для учнів, можуть бути доступними на багатьох ґаджетах одночасно. Так, учитель історії продемонструвала мультимедійні можливості – вбудовані навчальні ролики та фільми, а також інтерактивні екскурсії, що є в підручнику. Вона наголосила, що така форма полегшує ведення уроку і робить його цікавим.

Розробники, що наразі сконцентровані на створенні платформи для інтерактивних підручників, наголошують, що така форма навчальних матеріалів значно дешевша за паперову. Також вони звертають увагу, що з року в рік держава змушена витрачати на підручники дедалі більше коштів.

«Кошти - річ важлива, але другорядна. Важливіше, що такий формат може бути цікавим для сучасних дітей, заохотити їх до навчання, а також стати фактором, у зв’язку з яким шкільний портфель стане легшим. Мені здається, що ваша платформа – гарна регіональна практика, яка заслуговує на поширення по всій Україні», – додала Лілія Гриневич.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua