Лілія Гриневич: Ми маємо забезпечити можливість для дітей із анексованого Криму здобути якісну освіту в Україні
четвер, 16 червня 2016, 16:28

Забезпечення освітніх можливостей в Україні для мешканців анексованого Криму є стратегічним завданням Міністерства освіти і науки. Про це заявила міністр освіти і науки України, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич 16 червня на парламентських слуханнях «Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи та способи».

«Міносвіти бачить своє завдання у тому, щоб створити всі можливості для дітей-переселенців із Криму, а також тих, хто залишився на анексованих територіях, щоб вони могли здобути якісну українську освіту», - наголосила Лілія Гриневич.

Для цього МОН розпочато широку інформаційну кампанію, створено освітні центри «Україна-Крим», які допоможуть вступникам із Криму потрапити до українських вищих навчальних закладів, а також спеціально організовано додаткову сесію ЗНО з 2 до 9 липня».

У стратегічній перспективі міністр означила важливість гуманітарно-світоглядного аспекту реінтеграції Криму: «Повернення Криму – це повернення кримчан. Це не буде легкий процес і кожен рік під російською окупацією ускладнюватиме нам задачу. Саме тому для нас має бути принциповою боротьба за людей. Ми маємо створити такі умови для українців, росіян, татар та інших народів Криму, щоб вони прагнули в Україну, здобували нашу освіту, реалізовувалися як щасливі та успішні люди».

Більше про освітні можливості для кримчан можна дізнатися тутhttp://mon.gov.ua/activity/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua