Лілія Гриневич: Ми полегшили доступ до освіти для дітей з особливими потребами
середа, 9 серпня 2017, 22:41

За пропозицією міністра освіти і науки, представника партії «Народний фронт» Лілії Гриневич Уряд полегшив доступ до освіти для дітей з особливими освітніми потребами.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Уряду 9 серпня.

«Для нас дуже важливо, щоб кожна дитина з особливими освітніми потребами мала змогу навчатися у колективі однолітків та не була відірвана від реального життя суспільства, якщо це можливо. При цьому надзвичайно важливо забезпечити таку дитину відповідним супроводом та переконатися, що для неї створено усі необхідні умови для навчання», - зазначила Лілія Гриневич.

Відтепер створити інклюзивний клас стане легше. Так, керівник загальноосвітнього навчального закладу може організувати клас з інклюзивним навчанням на підставі заяви батьків або законних представників дитини з особливими потребами, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки відповідного органу управління освіти.

Вирішити питання з матеріально-технічною базою допоможе освітня субвенція, яка виділяється на кожну дитину. Цільову освітню субвенцію на інклюзивну освіту у розмірі 209 млн грн  Уряд вперше заклав у бюджет 2017 року.

Передбачається, що кожній дитині з особливими потребами у школі розроблятимуть індивідуальний план розвитку. Розклад уроків для таких дітей вкладатиметься з урахуванням індивідуальних особливостей їх навчально-пізнавальної діяльності, динаміки розумової працездатності тощо. До розробки програми планують залучати  не тільки фахівців, але й батьків чи законних представників дитини.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua