Лілія Гриневич: Ми повинні інвестувати в освіту та професію вчителя (ФОТОРЕПОРТАЖ)
вівторок, 30 серпня 2016, 12:33

Реформ без інвестицій не буває, тому новий закон "Про освіту" має бути прийнятий, навіть якщо він потребує додаткових видатків з державного бюджету.

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки, представника партії "Народний фронт" Лілії Гриневич з освітянами Чернівецької області.

"Я сподіваюсь, що  представлена нами концепція сприятиме суспільному прийняттю Нової української школи, це буде поштовхом для депутатів не зволікати з прийняттям потрібних освіті законів. Шановні колеги, реформ без інвестицій не буває! Є речі, які ми можемо зробити без грошей. Наприклад, програми початкової школи було оновлено без грошей - все на голому ентузіазмі, але для того, щоб вчитель підвищив свою кваліфікацію і був добре підготованим до професії,  його соціальний статус повинен зростати", - зауважила Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що низька зарплатня і, відповідно, статус вчителя у суспільстві сьогодні не дають залучати успішних та талановитих дітей до цієї професії.

"Ми не можемо далі так ставитись до вчителя, адже це демонструє, як держава оцінює їхню працю", - наголосила міністр.

За словами Лілії Гриневич, одне із завдань, що поставило перед собою  МОН, – перейти від авторитарної педагогіки до педагогіки партнерства, де вчитель, дитина та її батьки братимуть на себе рівну відповідальність за навчання дитини, будуватимуть здорові та рівноправні стосунки. Цей принцип закладено не лише у концепцію Нової української школи, а й  у оновлені програми та рекомендації для початкової школи.

"Наприклад, в рекомендаціях для початкової школи ми зазначили, що інформація про оцінку дитини - це  конфіденційна інформація, вона призначена для  батьків цієї дитини, а не для батьків усього класу", - зазначила вона.

Міністр закликала освітян активно долучатися до обговорення концепції Нової української школи, що триватиме протягом вересня, і наголосила, що МОН відкрите і готове виправляти і доповнювати її.

 

Довідково

В рамках робочого візиту до міста Чернівці 30 серпня міністр освіти і науки України Лілія Гриневич провела нараду з керівництвом області та міста, взяла участь в серпневій зустрічі з освітянами області, урочистому відкритті нового корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, посвяті першокурсників університету у студенти, а також у відкритті навчально-виховного комплексу "Лідер".

У заходах також брали участь: випускник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк; Голова фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Максим Бурбак; народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Федорук; голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук; Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua