Лілія Гриневич: МОН запустить прозорий сервіс ліцензування вишів
п’ятниця, 19 травня 2017, 15:57

Міністерство освіти і науки змінює програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти, через яку в перспективі функціонуватиме новий прозорий механізм ліцензування ВНЗ.

Про це заявила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час робочої наради з представниками ВНЗ Одеської області I-IV рівня акредитації.

«Вперше Міністерство вийшло на Єдину державну електронну базу освіти, що на 100% належить державі. До цього уся система повністю була у приватних руках, включно з неймовірної кількістю персональних даних, що зберігаються у системі. Це було проблемою ще й тому, що МОН не мало можливостей вдосконалити систему з огляду на потреби. Тому минулого року були негаразди під час вступної кампанії. Сподіваюсь, що завдяки новій системі нам вдасться зняти ці проблеми», —  зазначила міністр.

Разом зі зміною системи в МОН триває підготовка нового положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти. Зміни передбачатимуть зменшення кількості даних, що вносяться вишами до системи.

«Ми хочемо полегшити життя ВНЗ й автоматизувати систему ліцензування. Якщо ця процедура здійснюватиметься через ЄДЕБО, вам не доведеться більше возити папери в МОН —  існуватиме дистанційний та прозорий електронний сервіс», —  пояснила Лілія Гриневич.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua