Лілія Гриневич: На 2019 рік закладено ще 1 млрд грн для початкової школи
вівторок, 11 грудня 2018, 09:11

Міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич сподівається, що 2019 року 1 млрд грн, які передбачені для обладнання початкової школи, будуть використані ефективніше, ніж цьогоріч.

Про це вона сказала на зустрічі з тренерами, що проводять курси підвищення кваліфікації в межах реформи Нової української школи у Львівській області.

«На наступний рік ми знову заклали ту ж інвестицію в 1 млрд гривень на новий освітній простір. Очевидно, що ми не залишимо вчителів напризволяще, також поводитиметься курс підвищення кваліфікації. Зараз для нас надзвичайно важливо отримати зворотній зв‘язок від педагогів і дещо переглянути перелік рекомендованого для закупівлі обладнання», – зазначила Лілія Гриневич.

Тренери НУШ також розповіли, що цьогоріч було багато невизначеності щодо закупівель. За їх словами, школи у Львові самі вирішували, що закуповувати.

«Було очевидно, що трохи не звикли до такої кількості грошей та можливостей. Просто розгубилися. Окрім цього на школи гроші прийшли тільки в липні (Уряд виділив кошти на місця у квітні - ред.) і було мало часу, щоб все зробити. Думаємо, що наступний рік піде краще», – розповіла директор львівської школи «Дивосвіт», тренер НУШ Анна Байовська.

Міністр зауважила, що 2019-го МОН спробує ще раніше віддати гроші на місця, але все залежить від управлінської спроможності місцевої влади.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич повідомила, що в бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн на модернізацію професійної освіти – створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці. 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua