Лілія Гриневич: "Народний фронт" був основним лобістом реформ в освіті, які дозволять кожній дитині стати успішною у XXI сторіччі (відео)
субота, 2 лютого 2019, 15:54

Реформи в освіті спрямовані на те, щоб кожен українець був успішним у XXI сторіччі.

Про це заявила міністр освіти і науки України, представник "Народного фронту" Лілія Гриневич на з'їзді партії.

"Ми утверджуємо нову українську школу – школу для того, щоб кожна українська дитина стала успішною у XXI сторіччі і були розкриті її таланти і можливості", - наголосила вона.

"Сьогодні ми працюємо над тим, щоб підвищити якість вищої освіти. Нас чекає великий проект з Європейським Союзом з приводу модернізації інфраструктури професійно-технічної освіти", - повідомила міністр.

Лілія Гриневич зазначила, що створені Національна рада з питань науки і технологій, Національний фонд досліджень починає роботу: "Це абсолютно нові речі".

Вона підкреслила, що у 2013 році під час Революції Гідності команда "Народного фронту" взяла відповідальність за державу.

За її словами, у кожного були різні причини бути на Майдані.

"Те, за що я вийшла особисто, мабуть, поділяє дуже багато людей, - за гідність кожної людини. За те, що б в цій країні були створені можливості для самореалізації кожного чоловіка і жінки, громадян України бути тут, бути щасливими у рідній країні", - наголосила Лілія Гриневич.

"2014 рік об'єднав нас навколо спільних цінностей. Ми пішли утверджувати спільну волю на нашій Богом даній землі. Це складно, це має свою ціну – ціну дуже непростих рішень, і рішень, які інколи дають плоди у віддаленій перспективі", - сказала міністр.

"Мені пощастило іти пліч-о-пліч з вами, моїми побратимами, моїми посестрами з "Народного фронту", - підкреслила Гриневич.

"Я пригадую як на морозі у Відкритому університеті Майдану ми представляли стратегію розвитку освіти. І закон про вищу освіту, який був прийнятий одним із перших після Революції Гідності, писався, коли ми були в глухій опозиції. Але він був прийнятий. І закон про вищу освіту, закон про освіту, закон про наукову і науково-технічну діяльність – це були закони, які були одразу, в перші роки, внесені Урядом Арсенія Яценюка. У парламенті наша фракція була основним лобістом, провідником цих законів", - розповіла вона.

"Я хочу подякувати Вам, Арсенію Петровичу, всій фракції "Народний фронт", які дозволили мені ті закони, які ми ухвалювали в парламенті, тепер реалізовувати", - додала Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що "Народний фронт" не має права на поразку на парламентських виборах.

"Ми повинні продовжувати ті великі, серйозні, ґрунтовні реформи, які розпочали", - сказала міністр науки і освіти.

"Коли вам показують рейтинги, коли хочуть підірвати віру в себе, коли хочуть похитнути довіру до всіх, коли брешуть – ніколи не здавайтеся і не бійтеся", - резюмувала Лілія Гриневич.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua