Лілія Гриневич: Наша мета - охопити мовними таборами, в яких викладатимуть носії англійської мови, 100 тис. дітей
понеділок, 10 жовтня 2016, 12:22

Міністр освіти і науки, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич закликала школи приєднатися до проекту мовних таборів із залученням іноземних волонтерів GoCamp.

«У нас дуже амбітна мета - охопити мовними таборами, в яких викладатимуть носії англійської мови, 100 тисяч дітей. Успішність нашого задуму також залежатиме від кількості іноземних  волонтерів, що подадуть свої заявки та приїдуть до нашої країни», - зазначила Лілія Гриневич на прес-конференції 7 жовтня.

Вона закликала всі навчальні заклади України скористатися можливістю зробити такий літній табір, отримати можливість провести його з волонтерами з інших країн, навчити своїх учителів нових компетентнісно орієнтованих практик.

Реєстрація іноземних волонтерів та шкіл для участі у проекті розпочинається сьогодні, 10 жовтня, на сайті gocamps.com.ua.

Кожна школа має виконати творче завдання, яке оцінюватиметься ініціативою GoGlobal, Міністерством освіти і науки України, Британською радою та Посольством США в Україні.

Прийом заявок триватиме до 1 грудня 2016 року. За результатами оцінок формуватиметься рейтинг шкіл, для яких уже з грудня починатиметься відбір волонтерів.

За допомогою спеціально розробленої програми волонтери розвиватимуть у школярів цінності, компетенції та навички, яких потребує сучасний світ. Ідея проведення належить GoGlobal – ініціативі громадської організації Global Office. 

Нагадаємо, що влітку 2016 року було реалізовано перший англомовний табір GoCamp, учасниками якого стали 127 волонтерів із 40 країн світу та 9 тисяч дітей віком від 10 до 15 років. Задля посилення міжкультурного діалогу, всі волонтери проживали в українських сім’ях.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua