Лілія Гриневич: Наукові проекти молодих вчених отримають підтримку держави
вівторок, 16 серпня 2016, 09:58

79 наукових розробок молодих вчених, що перемогли у Конкурсі проектів молодих вчених будуть фінансуватися за рахунок коштів державного бюджету. Для цього державою виділено 12 млн грн.

Про це розповіла Міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич.

15 серпня відбулося фінальне засідання Конкурсної комісії з відбору проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах у сфері  управління МОН.

Міністр зазначила, що конкурс для молодих вчених проводиться вперше в Україні та відіграє важливу роль для мотивації їх праці.

«Молоді вчені – це золотий фонд нації і держава повинна шукати можливості їх підтримати. Потрібно щоб ці таланти залишалися працювати в Україні та змогли долучатися до роботи в міжнародних проектах», - наголосила Лілія Гриневич.

Конкурс проектів був оголошений за тематичними напрямами, що відповідають пріоритетам участі України у Рамкової програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». За час проведення конкурсу Міністерство отримало 439 проектів наукових робіт  молодих учених зі 114 вищих навчальних закладів та наукових установ.

За словами Лілії Гриневич, конкурс було проведено максимально прозоро, і деякі його процедури можуть бути застосовані для проведення інших конкурсних відборів наукових проектів. Натхненниками конкурсу стали молоді науковці та зголосилися бути експертами наукових робіт поданих на конкурс.

В рамках конкурсу проведена величезна робота з експертизи проектів, яка здійснювалася за 11 тематичними секціями та проводилася чотирма експертами, які готували окремі експертні висновки.

За результатами роботи Комісії підписано наказ, яким затверджено перелік проектів, що пройшли конкурсний відбір.

Довідково: Конкурс проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління МОН було розпочато у травні 2016 року.

За умовами проведення конкурсу керівником проекту має бути кандидат наук  віком до 35 років; докторант або доктор наук віком до 40 років, який працює (навчається) у вищому навчальному закладі, науковій установі на момент подання проекту на Конкурс. До складу виконавців проекту можуть входити студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники та інші дослідники, вік яких на момент подання проекту не перевищує 35 років.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua