Лілія Гриневич: Необхідно подолати вето Президента щодо законів про професійно-технічну освіту (відео)
понеділок, 11 квітня 2016, 14:11

Голова Комітету ВР з питань науки і  освіти,  представник фракції «Народний фронт» Лілія Гриневич попросила розглянути у четвер, 14 квітня, законопроект №4350 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції.

Про це вона заявила у понеділок під час засідання  Погоджувальної ради.

«Нам важливо подолати певні барєри для того, щоб діти з цієї території могли вступати до вищих навчальних закладів на території України», зазначила вона.

Лілія Гриневич також зауважила, що на четвер заплановано розгляд питання щодо подолання вето Президента стосовно двох законів про професійно-технічну освіту.

У зв’язку з цим голова Комітету висловила прохання розглядати подолання вето в пакеті з проектом Закону №4365 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність.

«Якщо ми не подолаємо вето, потрібно зупинити норму закону «Про Державний бюджет» про передання професійно-технічних закладів на невластивий рівень управління, який маємо зараз. І тому законопроект №4365 буде дуже актуальним, якщо не подолаємо вето. Якщо ж вето буде подолано, тоді цей проект можна буде не розглядати. Я дуже прошу поставити його до порядку денного саме одразу після питання про подолання вето»,наголосила Гриневич.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua