Лілія Гриневич: Області мають оперативно розподілити виділений 1 млрд грн на обладнання для Нової української школи
п’ятниця, 4 травня 2018, 17:06

Ще 4 квітня Уряд прийняв постанову, якою розподілив майже 1 млрд гривень на обладнання для Нової української школи. Таким чином ці гроші пішли на області, які мають оперативно розподілити суми на органи місцевого самоврядування, щоб було достатньо часу на проведення тендерів.

Про це заявила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич в межах дискусії освітнього форуму, який сьогодні проходить на фестивалі Карпатського простору у Івано-Франківську.

«Загалом на Нову українську школу через різні субвенції в 2018 році держава передбачила майже 2 млрд грн - 1 869 749 гривень. З них кошти цільової субвенції на Нову українську школу – більше 1 млрд 300 млн, що складається з 998,7 млн на закупівлю обладнання для початкових класів та 386,5 млн – на підвищення кваліфікації вчителів. До мене надходять тривожні сигнали, що в окремих областях затягується процес подальшого розподілу цих коштів. І я дуже прошу  не затягувати з цим процесом, адже тендери забирають багато часу, а меблі мають бути у школах до 1 вересня», - наголосила міністр.

Лілія Гриневич підкреслила, що місцеві органи мають не втрачати час, а присвятити його організаційним питанням щодо закупівлі якісного обладнання.

«23 березня МОН дало загальні, але більш ніж зрозумілі методичні рекомендації, в яких йдеться про те, яке саме обладнання можна закуповувати на виділені державою гроші та який вигляд повинен мати клас. Зокрема, у класі має бути створено 8 навчальних осередків. Також у цих рекомендаціях є застереження щодо безпеки, зовнішнього вигляду та мобільності обладнання. Парти мають бути належного кольору, легкі та мобільні, для роботи дітей у групах, не травматичні тощо. Для того, щоб закупити правильне, потрібне для НУШ обладнання, ви маєте вивчити усі необхідні документи. Будь ласка, приділіть цьому час», - додала вона.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua