Лілія Гриневич: Проектом бюджету передбачено збільшення зарплат освітянам на 30% (відео)
понеділок, 19 вересня 2016, 22:13

Проектом бюджету на 2017 рік передбачене збільшення зарплат вчителям на 30%. Ця цифра є дуже важливою, аби зробити якісну реформу освіти.

Про це сьогодні після закінчення засідання фракції заявила міністр освіти та науки, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич, коментуючи показники бюджету-2017, внесеного Урядом до парламенту.

«Очевидно, що ми ставили питання на резервування субвенцій на професійно-технічну освіту, і основні базові речі пов'язані зі стипендіями. Обсяг стипендії є, але нам важливо узгодити перерозподіл між соціальними та академічними стипендіями», - заявила Лілія Гриневич.

«На нашу думку, багато кроків позитивних саме в освіті. Важливо їх зберегти, а також ще якісь речі підкоригувати в процесі бюджету», - наголосила міністр освіти.

Представник «Народного фронту» також висловила думку, що хотілось би ще покращити стан освіти в матеріальному плані, але реальність така, що треба враховувати дохідну та видаткову частини бюджету.

«Те, що ми порахували - цей бюджет є реальний. І освіта справді є пріоритетна. Наприклад, видатки на стипендії навіть збільшені, питання лише в їх розподілі», - розповіла міністр освіти. 

«Стипендії мають отримувати справді ті, хто добре вчиться. І питання в їх розподілі, оскільки тривалий час маленькі стипендії отримували всі, навіть ті, хто не дуже добре вчився. Так не може бути. Далі ми хочемо підвищенням стипендій мотивувати до навчання на складних спеціальностях. Зокрема, на інженерно-технічних, на математично-природничих. Ще є одна дуже важлива річ, є люди, що мають низьке матеріальне забезпечення. Це - соціальна стипендія. Таким чином стипендії отримають ті, хто їх потребує, і ті, хто найкраще вчиться», - пояснила напрацювання міністерства Лілія Гриневич.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua