Лілія Гриневич: Програму з «Літературного читання» у початковій школі підкріплять сучасними хрестоматіями
п’ятниця, 9 вересня 2016, 16:52

Міністерство освіти і науки планує випустити книжки із серії «Шкільна бібліотека» з творами сучасних українських письменників, які були додані до Кола читання в оновленій програмі «Літературне читання» у початковій школі.

Про це повідомила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич.

«У цьому році нам вдалося знизити собівартість друку підручників для 8 класу і на зекономлені кошти ми вперше за роки незалежності маємо можливість надрукувати в серії «Шкільна бібліотека» дві хрестоматії з творами сучасних українських дитячих письменників для учнів початкової школи», - зазначила вона.

За словами Лілії Гриневич, і автори, і видавництва дуже доброзичливо сприйняли ініціативу Міністерства і дали згоду на тимчасове передання майнових прав одному видавництву, що і займеться друком книжок.

Зокрема, до хрестоматії увійдуть твори сучасних українських письменників, які користуються популярністю серед дітей: Сашко Дерманський, Іван Малкович, Дмитро Чередниченко, Леся Вороніна, Оксана Кротюк, Іван Андрусяк, Мар'яна Савка, Мар’яна та Тарас Прохаськи, Ірен Роздобудько та інші, всього - понад 30 авторів. Їх популярність була визначена на підставі аналізу найбільш запитуваної літератури дітьми через систему бібліотек, після консультацій з експертами дитячого читання та на підставі аналізу тематичних Інтернет-ресурсів ("Барабука", "Читомо", "Казкарка").

Відповідно до Рішення Колегії МОН від 8 вересня, навчальні посібники серії «Шкільна бібліотека»: «Хрестоматія сучасної української дитячої літератури для читання у 1, 2 класах» з передмовою (автор передмови Тетяна Стус) та «Хрестоматія сучасної української дитячої літератури для читання у 3, 4 класах» з передмовою (автор передмови Тетяна Стус) для учнів початкової школи - отримали гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

Книжки будуть надруковані до кінця 2016 року та надійдуть до всіх шкільних бібліотек.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua