Лілія Гриневич: Сертифікати ЗНО будуть дійсні не менше двох років
середа, 11 травня 2016, 16:01

З 2016 року сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання будуть дійсними впродовж двох-трьох років замість одного, як це було раніше.

Про це заявила міністр освіти і науки, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич.

«Зараз напрацьована така методологія зовнішнього незалежного оцінювання, коли можна говорити про те, що сертифікати ЗНО можуть бути дійсними впродовж 2-3 років», - сказала міністр.

Лілія Гриневич зазначила, що в останні роки випускникам потрібно було щороку здавати зовнішнє незалежне оцінювання, адже до вищого навчального закладу приймали лише за сертифікатами року вступу.

«Це було пов’язано з відсутністю методики, яка б дозволяла порівняти сертифікати різних років. Тепер така можливість буде і сертифікат буде дійсний не менше двох років», - пояснила Лілія Гриневич.

Також міністр освіти і науки підкреслила, що випускники з Донбасу матимуть змогу взяти участь у ЗНО під час додаткової сесії, або ж, якщо парламент проголосує відповідний закон, зможуть вступати за окремою процедурою до деяких вищих навчальних закладів на Донеччині та Луганщині, - насамперед тих, які були евакуйовані з непідконтрольних Україні територій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua