Лілія Гриневич: Сподіваюсь на більш активну участь бізнесу у фінансуванні профтехосвіти
вівторок, 1 листопада 2016, 12:55

Міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич закликала представників бізнесу до більш активної участі у фінансуванні професійно-технічної освіти в Україні.

Про це вона сказала на відкритті Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», що відбулося 31 жовтня.

«Ми сподіваємось на більш активну участь бізнесу у фінансуванні професійно-технічної освіти і покращенні її матеріальної бази. Не може бути такої великої різниці між можливостями на ринку праці та тією навчальною базою, на якій ми готуємо наших випускників», -  зазначила Лілія Гриневич.

Також вона подякувала працівникам ПТО, які навіть у цей  складний час готують професійні кадри для України, та підтримала учасників конкурсу.

«Я бажаю вам перемог, у першу чергу - перемог над собою, бо вони дають змогу вдосконалювати  власну майстерність та ділитися нею з іншими учнями ваших навчальних закладів», - звернулася до  учасників конкурсу Лілія Гриневич.

Мета проведення конкурсу - популяризація робітничих професій, професійна орієнтація молоді, а також упровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань.

Відповідно до умов конкурсу у змаганнях можуть брати участь учні (студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, кваліфіковані робітники, фахівці віком від 18 до 22 років.

З 31 жовтня по 2 листопада конкурс проводитиметься за такими професійними компетенціями: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення. А з 21 по 25 листопада – мехатроніка та мобільна робототехніка.

 

Довідково 

Усеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» організований за рахунок благодійних внесків, тому кошти з Державного бюджету витрачені не були.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua