Лілія Гриневич у Львові розповіла про реформу системи професійно-технічної освіти
п’ятниця, 27 жовтня 2017, 14:03

В українському законодавстві закладені стимули для роботодавців у частині підготовки учнів професійних закладів. І Міністерство освіти і науки працює над тим, аби активізувати співпрацю держави та бізнесу для розвитку професійно-технічної освіти.

Про це під час Міжнародного економічного форуму у Львові заявила міністр освіти і науки України, представник "Народного фронту" Лілія Гриневич, яка взяла участь у панельній дискусії «Нова стратегія розвитку професійно-технічної освіти».

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, Лілія Гриневич розповіла про бачення Міністерства у вирішенні питань із "кадровим голодом" в країні та назвала кроки, необхідні для реформування системи такої освіти.

Йдеться, зокрема, про створення Національного агентства професійних кваліфікацій, передачу повноважень із управління професійно-технічними навчальними закладами на обласний рівень, соціальну відповідальність бізнесу, дієві ефективні закони, запровадження короткострокових програм із підготовки кадрів та збільшення частки навчання безпосередньо на виробництвах.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua