Лілія Гриневич: Високогірні селища мають отримати окремий статус для фінансування додаткових потреб у будівництві доріг та утриманні шкіл
п’ятниця, 4 серпня 2017, 20:10

Міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич наголошує, що освіта у високогірних районах потребує більших фінансових вкладень, ніж в інших районах.

Про це вона заявила у ході 4-го Карпатського форуму народовладдя, присвяченого питанням освіти в гірських та високогірних районах України.

«Дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статуси високогірних. Відтак визначити необхідні коефіцієнти для виділення коштів для будівництва доріг, обслуговування шкіл. Нам необхідно зберегти ці автентичні колоритні місцевості в Україні. Насамперед це стосується відновлення транспортної інфраструктури, звичайно ж шкіл», – сказала міністр.

Голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності, представник фракції «Народний фронт» Микола Княжицький своєю чергою відзначив, що селища у високогірних районах мають свої унікальні культурні властивості. Він додав, що ми маємо зробити все, «аби не втратити надбання, які народи, що живуть біля кордону України, зберегли впродовж тисячоліть».

За інформацією місцевих органів управління освітою у населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей у гірській місцевості функціонують 535 шкіл. У них навчається 78,7 тис учнів, що становить відповідно 3,2 та 2,0 відсотки від загальної кількості школярів в державі.

Так, у Закарпатській області – 105 шкіл та майже 11тис учнів; в Івано-Франківській – 245 шкіл, 46,8тис учнів; у Львівській – 157 шкіл, понад 15,5тис учнів; у Чернівецькій – 28 навчальних закладів, понад 5,3тис учнів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua