Лілія Гриневич: Вже з 1 вересня 142 опорні школи надаватимуть якіснішу освіту сільським дітям
п’ятниця, 19 серпня 2016, 16:33

Наразі в Україні вже готові до роботи 142 опорні школи. Лідерами за їх кількістю є Кіровоградська, Київська, Вінницька, Дніпропетровська та Тернопільська області.

Про це повідомила Міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що опорні школи – один із пріоритетів для МОН, адже вони дозволять забезпечити кращий доступ до якісної освіти дітям з сільської місцевості. Таким чином, початкова школа залишиться біля дому, а учні середньої школи підвозитимуться в опорні школи, де працюють кращі вчителі та є потрібне для навчання обладнання.

За її словами, створення мережі опорних шкіл можливо лише за умови якісної організації підвезення дітей, що передбачає наявність шкільних автобусів та відремонтованих доріг.

«Уряд виділив 600 млн. грн на шкільні автобуси. При цьому, для порівняння, з місцевих бюджетів на ці цілі передбачено приблизно 347,8 млн. гривень. Спочатку була постанова, що передбачала фінансування закупівлі автобусів 50% на 50%, потім пішли на поступки і зробили 70% на 30%. Проте цей потенціал на місцях досі не використаний», - наголосила Лілія Гриневич.

Міністр зауважила, що органи місцевого самоврядування, в результаті децентралізації, отримали додаткові  кошти – лише з 1 січня по 1 липня 2016 року вони збільшили власні бюджетні надходження на 23 млрд. грн порівняно з минулим роком.

Загалом, у розпорядженні опорних шкіл наразі знаходиться 172 автобуси, з них в попередні роки закупили 42 автобуси, а в цьому році на місцях придбали ще 130.

«Зараз закуплено 130 автобусів для опорних шкіл, як повітря потрібно ще 152», - пояснила міністр.

«Я хочу підкреслити, що не менш важливим для нас є синхронізувати ремонт доріг з маршрутами по підвезенню дітей до опорних шкіл. За нашими підрахунками, потрібно відремонтувати ще 2,5тис кілометрів доріг, якими підвозитимуть найбільшу кількість учнів», -  зазначила Лілія Гриневич.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua