Лілія Гриневич: З вересня стартує пілот Нової української школи у 2-х класах
середа, 29 серпня 2018, 16:36

У вересні всі українські першокласники підуть в Нову українську школу (НУШ). Водночас в 100 школах України стартує пілот 2-го класу НУШ.

Про це розповіла міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич сьогодні під час засідання Уряду.

"З першого вересня буде забезпечено продовження пілоту для 2-го класу в тих школах, які пілотували НУШ в 2017-2018 навчальному році. Хочу нагадати, що це 100 шкіл по всій Україні – по 2 класи в 4-х школах на кожну область. І ми дуже вдячні цим закладам, їх працівникам, учням, батькам за те, що вони першими пройшли цей шлях, що ці результати ми змогли використати у підготовці до запуску Нової української школи, в яку вже у вересні прийдуть майже 450 тисяч дітей", – сказала Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що пілот 2-го класу НУШ буде більш стабільним. Так, якщо в 1-му пілотному класі вчителі отримували програму на тиждень, то тепер вона розроблена одразу на рік. Школи вже мають модельні навчальні програми та навчально-методичне забезпечення з трьох предметів – української мови, математики та інтегрованого курсу "Я досліджую світ". Програми з фізичної культури, іноземної мови та мистецтва наразі перебувають на етапі завершення.

Ще однією зміною буде те, що на вивчення однієї теми відводитиметься не тиждень, а від 3 до 7 тижнів. Утім, як і в 1-му пілотному класі, теми вивчатимуться через проблемні запитання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua