Лілія Гриневич: Зняття візових бар’єрів сприятиме розвитку академічної співпраці європейських та українських університетів (фото)
п’ятниця, 7 квітня 2017, 14:23

Надання безвізу для громадян України, за який проголосував Європейський парламент, сприятиме розвитку академічної співпраці європейських та українських університетів.

На цьому наголосила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час виступу на ІІ Форумі ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі, що проходив 6 квітня.

«Дуже добре, що попри важкі та сумні новини про обстріли, поранених та вбитих, з який починається кожен наш день уже кілька років, все ж лишаються дні, коли добрі новини переважають погані. Вчора на Уряді ми досягли маленької перемоги, проголосувавши за два надважливих для науки документи: утворення Нацради з питань розвитку науки і технологій, а також видовження терміну наукового стажування для наукових і науково-педагогічних працівників, аспірантів, ад’юнктів та докторантів. Сьогодні велика перемога – надання безвізу – дає нам реальні підстави сподіватися, що академічна співпраця європейських та українських університетів, наукових установ посилюватиметься та розвиватиметься», – зазначила Лілія Гриневич.

Також вона підкреслила, що Польща була і залишається одним із найбільших європейських партнерів України. Міністерство освіти і науки глибоко цінує всебічну підтримку польської сторони у час реформування української системи освіти.

«Разом з польською стороною ми маємо багато планів та спільних ініціатив на майбутнє. Зокрема, ми зацікавлені у польському досвіді створення системи відстеження працевлаштування випускників, яка є орієнтиром для нас у побудові схожого інструменту, а також налагодження ефективної роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти», – розповіла міністр.

Нагадаємо, наразі спільно з Міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща узгоджується проект Угоди про співробітництво в галузі вищої освіти, підписання якої відбудеться ближчим часом.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua