«Люди, які сьогодні інвестували в країну, - найкраща реклама для майбутніх інвесторів», – Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками Американської Торговельної палати та ЄБА (відео)
четвер, 25 червня 2015, 11:59

Триває зустріч Прем’єр-міністра України, лідера Політичної партії «Народний фронт»  Арсенія Яценюка та членів Уряду із представниками компаній – членів Американської Торговельної палати в Україні та Європейської Бізнес Асоціації.

Розпочинаючи зустріч, Глава Уряду зазначив, що економічне зростання неможливе без нових інвестицій.

«Щоб отримати нові інвестиції, треба зберегти чинні. І найкращі адвокати України, найкраща реклама для майбутніх іноземних інвесторів в Україні – це ви. Це ті люди, які інвестували сьогодні в країну. Це люди, які можуть довести, що Україна є успішною історією, що сюди треба вкладати кошти», - звернувся він до представників Американської торговельної палати та ЄБА.

Він підкреслив, що одне з головних завдань, які стоять перед Кабінетом Міністрів, - це стабілізація фінансової системи держави: «Це завдання виконується завдяки тому, що ми разом з нашими партнерами з МВФ прописали чіткий план дій, і кожний пункт цього плану дій виконується українським Урядом. Ми активно працюємо з нашими західними партнерами в рамках програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком. Ми активно працюємо з Європейським інвестиційним банком та ЄБРР».

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряду вдалося багато зробити в частині фіскальної і фінансової стабілізації Державного бюджету: «Але попереду є дуже великий виклик – реструктуризація приватних боргів. Уряд і Міністерство фінансів України і персонально Міністр активно над цим працюють».

«Ми не можемо сьогодні собі дозволити обслуговувати ті борги, які були накопичені, в першу чергу, за останні три роки, коли Україною було отримано 40 мільярдів доларів США. Загальний обсяг коштів, необхідний на обслуговування зовнішніх боргів країни, рівний нашим військовим видаткам. 5% від валового внутрішнього продукту ми витрачаємо на національну безпеку і оборону і 5% - змушені витрачати на обслуговування зовнішнього і внутрішнього боргу країни», - сказав Арсеній Яценюк.

«Реструктуризація боргів повинна стати запорукою фінансової стабілізації держави», - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua