Лобісти провалили голосування за законопроект про виключення російських передач з "європейської квоти", - Вікторія Сюмар
четвер, 21 квітня 2016, 17:56

Факт того, що законопроект №2766, який сприятиме захисту телеінформаційного простору України шляхом виключення російських передач з "європейської квоти", не набрав необхідної кількості голосів народних депутатів, свідчить про наявність лобістів російського медіа-продукту у Верховній Раді.

Так голова Комітету з питань свободи слова та інформполітики, заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар прокоментувала нерезультативне голосування за проект закону №2766.

"Класичний приклад наявності лобістів російського медіа-продукту у Верховній Раді - голосування за закон про європейські квоти. Ви знаєте, що російський інформпродукт у нас вважається "європейським" і навіть захищається спеціальними квотами? І це в час прямої агресії Росії. І знаєте чому? Тому що декому з власників телеканалів хочеться "Голубі огоньки" з Останкіно показувати... Хоча, що тут скажеш, якщо саме ці канали і нібито "українські серіали" знімають про "доблєсних ополченців", не згадуючи про російських солдатів на Сході України... А в залі в цих людей чимало своїх агентів", - наголосила Сюмар.

"Якщо хочете їх знати, подивіться на голосування за закон №2766. Телевласники, тобто найбільші олігархи, мають чимало "любих друзів" в так званих демократичних фракціях", - додала вона.

За проект закону №2766 проголосувало лише 205 народних депутатів, серед них найбільше голосів дали фракції "Народний фронт" та "БПП", тоді як найменше серед демократичних фракцій – фракція Радикальної партії (2 голоси), і фракція ВО "Батьківщина" (6 голосів).

У пояснювальній записці до законопроекту №2766 зазначається, що передачею європейського виробництва вважається передача, створена однією або декількома юридичними особами - резидентами країн, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення, а також передачі виготовлені на замовлення юридичних осіб-резидентів країн, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення за умови, що безпосереднім виробником такої передачі також є особи-резиденти таких країн.

"У випадку, якщо передача створена на замовлення або за участі однієї чи декількох юридичних осіб - резидентів країни, що визнана Верховною Радою України державою-агресором (державою-окупантом), така передача не може вважатися передачею європейського чи українського виробництва", - наголошують автори законопроекту.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua