Львівщина та Луганщина співпрацюватимуть у рамках проекту МОН
понеділок, 18 вересня 2017, 14:11

Міністр освіти і науки України, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич разом із керівництвом Львівської та Луганської областей підписали у Львові тристоронню декларацію намірів співпраці в освітній галузі, яка передбачає формування у школярів східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

Участь у проекті, ініційованому МОН, візьмуть 30 українських шкіл з обох областей, повідомили в прес-службі Львівської обласної партійної організації «Народного фронту».

За словами міністра, цей проект повинен об'єднувати Україну, адже в умовах війни та постійної пропаганди дуже важливо будувати мости між різними регіонами Української держави.

«Для успішної реалізації цього проекту не достатньо одного гасла «Схід і Захід разом», тут потрібні реальні дії та велика праця», - наголосила Лілія Гриневич.

За інформацією прес-служби, проект, який має назву «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти», передбачає спільне проведення відеоконференцій, уроків історії України та української літератури між школами двох областей. Також планується проведення спільних таборів для учнівської молоді та літніх шкіл для підвищення кваліфікації педагогів Львівщини та Луганщини. Його буде подано на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua