Львівщина є лідером з відкриття опорних шкіл в Україні, – Лілія Гриневич
п’ятниця, 12 травня 2017, 17:36

Львівська область лідирує у відкритті опорних шкіл в Україні. Таких у регіоні є вже 24.

Про це повідомила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час робочої поїздки на Львівщину.

«Саме опорні школи мають стати осередками отримання якісної середньої освіти», – зазначила вона.

З наступного навчального року в 100 школах країни буде здійснюватися пілотування першого класу Нової української школи за новим держстандартом. До старту Нової школи у 2018 році буде створено освітню онлайн платформу, де будуть розміщені сучасні освітні матеріали з основних предметів. Школи зможуть конструювати власні навчальні плани.

«Школа повинна не тільки давати знання, а й вміння ці знання застосовувати та формувати цінності, що допоможуть відрізнити правду від брехні та критично сприймати інформацію», – зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, дуже важливо, щоб діти не знеохочувалися до навчання. Нові методики організації навчального процесу, зокрема, діяльнісного навчання, мають допомогти розвинути важливу для подальшого успіху дітей якість – допитливість.

«Зараз діти знеохочуються до навчання вже у 3 класі. 7% старшокласників, що обирають для поглибленого вивчення природничі предмети, – це занепад природничої освіти. Ми повинні виправляти цю ситуацію», – додала Лілія Гриневич.

У рамках візиту на Львівщину міністр також взяла участь у Всеукраїнській нараді керівників органів управління освітою обласних та Київської міської державних адміністрацій.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua