Людмила Денісова: Діти, які втратили годувальника, будуть отримувати пенсію незалежно від страхового стажу та доходу сім’ї (відео)
четвер, 14 липня 2016, 11:26

Верховна Рада підтримала за основу законопроект №4668 авторства представників фракції «Народний фронт» щодо надання допомоги дітям померлого годувальника незалежно від наявності у нього страхового стажу та доходу сім’ї.

Відповідний законопроект підтримали 245 народних депутатів.

Як зазначила перед голосування голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник фракції «Народний фронт» Людмила Денісова, на даний момент, відповідно до законодавства України, непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по ІІІ групі інвалідності, - від 1 року (у разі смерті у віці до 23 років) до 15 років стажу (у разі смерті після досягнення 60 років), тобто в залежності від віку на день смерті.

«Однак, як свідчать звернення громадян, не всі мають такий стаж і отримують таку допомогу. Тож держава має турбуватися про дитину і підтримувати сім’ю. Тому в нашому законопроекті пропонується, що незалежно від доходу сім’ї платити на кожну дитину до 18 років та на дітей, які навчаються, до 20 років соціально-державну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб незалежно від страхового стажу», - наголосила голова комітету та додала, що саме така пенсія призначається у разі наявності такого страхового стажу.

За словами Людмили Денісової, даний законопроект стосуватиметься 22-х тисяч сімей, в яких виховується дитина, що втратила годувальника, і на неї наразі не розповсюджується закон щодо пенсії по втраті годувальника.

«Це - невеликі кошти. 150 мільйонів гривень до кінця року потрібно виділити з Державного бюджету. Тому ми дуже просимо вас підтримати цих дітей, щоб ми все ж таки платили їм цю допомогу», - звернулася вона до колег.

Крім того, як наголосила Денісова, проектом вносяться зміни до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» для надання можливості одержання на дитину-інваліда одночасно допомоги у зв’язку з інвалідністю та допомоги у зв’язку з втратою годувальника. 

Авторами законопроекту №4668 виступили народні депутати фракції «Народний фронт»     Людмила Денісова, Ірина Єфремова, Ігор Котвіцький, Тарас Кремінь, Микола Княжицький, Сергій Фаєрмарк, Анатолій Дирів, Валерій Лунченко, Ігор Бриченко, Вадим Підберезняк, Євген Дейдей, Антон Геращенко, Сергій Драюк та Олександр Дроздик.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua