Людмила Денісова обговорила питання пенсійного забезпечення українців з представниками Місії Світового банку
вівторок, 31 січня 2017, 16:14

Сьогодні, 31 січня, відбулася зустріч народного депутата парламентської фракції «Народний фронт», Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмили Денісової з представниками Місії Світового банку з питань пенсійної реформи Олексієм Случинським та Лідією Ткаченко.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо особливостей пенсійного забезпечення громадян у 2017 році та напрямків реформування пенсійної системи, зокрема можливостей запровадження обов’язкового накопичувального рівня.

Представниками Місії висловлено свої пропозиції та бачення щодо можливих кроків для досягнення стабілізації пенсійної системи і подальшого її розвитку. Так, позитивно сприйняте нещодавнє підвищення ролі персоніфікованого страхового стажу при визначенні права на пенсію. Водночас, висловлено думку щодо доцільності запровадження рівних умов для жінок і чоловіків, а також необхідності більш поступового переходу до нових умов пенсійного забезпечення.

В свою чергу Людмила Денісова подякувала представникам Місії Світового банку за напрацювання шляхів щодо реформування пенсійного забезпечення в Україні. Крім того, нею наголошено, що до запровадження кроків і змін у законодавстві мають бути здійснені відповідні попередні актуарні розрахунки та, головне, широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення.

Також головою комітету було зазначено, що з метою проведення на найвищому рівні обговорення питань раціональної пенсійної політики народними депутатами - членами комітету внесено до парламенту проект постанови Верховної Ради України про проведення 7 червня 2017 року парламентських слухань на цю тему.

Того ж дня представники секретаріату комітету взяли участь у роботі круглого столу Світового банку з питань пенсійної реформи, на якому обговорювалися питання напрямів пенсійної реформи, її соціальних аспектів та фінансових наслідків.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua