Людмила Денісова оголосила пріоритети на посаді Омбудсмена (відео)
четвер, 15 березня 2018, 17:21

Серед пріоритетів своєї діяльності на посаді омбудсмена Людмила Денісова бачить захист прав усіх громадян України на мирне життя, права журналістів на професійну діяльність, прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів за кордоном, а також продовження звільнення українських військовополонених.

Про це вона заявила, виступаючи перед голосуванням з парламентської трибуни.

Як зазначила Людмила Денісова, одним з основних прав людини, яке сьогодні потребує захисту в Україні, це право на мирне життя.

“Я докладу максимум зусиль до захисту прав українців, представників кримськотатарського народу та всіх, хто потребує захисту. Не залишимо без уваги внутрішньо переміщених осіб. В Україні не повинна існувати дискримінація за будь-якою ознакою. Конституція України гарантує захист судом будь-яких прав людини і громадянина”, - заявила Людмила Денісова.

Окрім іншого, вона виступає за "комплексну та широкомасштабну судову реформу”.

“Сьогодні громадян України хвилює право на справедливий суд. Я підтримую розвиток центрів безоплатної правової допомоги. Дякую адвокатській спільноті, громадським правозахисним організаціям, які першими стають на захист прав людини”, - підкреслила вона.

Серед проблем, які на сьогодні існують в сфері захисту прав людини в Україні, Людмила Денісова назвала такі: порушення статті 6 Європейської конвенції на захист прав людини (право на справедливий суд. – Ред.), невиконання або затягування виконання рішень національних судів тощо.

Вона також відзначила загострення в умовах війни проблеми бідності в Україні та збільшення хвилі трудової міграції у зв’язку з цим.

“Трудова міграція є загрозою для нашої країни, і більшість наших мігрантів працює нелегально, вони наражаються на небезпеку стати жертвами торгівлі людьми. Україна повинна забезпечити захист і правову допомогу для своїх громадян, і це питання Уповноваженого з прав людини”, - наголосила Людмила Денісова.

Також вона наголосила на необхідності захищати права журналістів, які одними з перших інформують суспільство про порушення прав людини.

“Без свободи слова, без чесної журналістики, без права громадян на інформацію неможливо побудувати державу, в якій права людини будуть не просто декларацією, а повсякденною реальністю. Це особливо важливо в умовах гібридної та інформаційної війни. Завжди буду підтримувати та захищати права журналістів, у першу чергу, - їх право на професійну діяльність”, - підкреслила омбудсмен.

Людмила Денісова також повідомила, що вона продовжить роботу зі звільнення українських військовополонених, які наразі перебувають в Російській Федерації та на тимчасово окупованій території України.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua