Людмила Денісова: Законодавство щодо прав внутрішньо переміщених осіб має бути удосконалене
п’ятниця, 16 червня 2017, 11:20

Законодавство щодо прав внутрішньо переміщених осіб потребує ревізії та вдосконалення.

Про це заявила голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник "Народного фронту"  Людмила Денісова під час координаційної зустрічі Радників з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з народними депутатами, ініційований канадською неурядовою організацією "Stabilization Support Services", яка опікується питаннями захисту прав ВПО.

Вона зауважила, що у законодавстві прописаний механізм отримання статусу переміщеної особи, а зворотної процедури, яка б при цьому не звужувала права громадян, немає.

За словами депутата, сьогодні склалась така ситуація, що відмовившись від статусу переселенця, людина, по суті, відмовляється і від пенсії, бо пенсійний фонд одразу ж вимагає паперову пенсійну справу, яку треба шукати на непідконтрольній території.

"Ми боремося за вирішення цих проблем", - наголосила Людмила Денісова.

Окрім того, голова Комітету закликала представників організацій, які займаються проблемами внутрішньо переміщених осіб, до співпраці.

Наприкінці зустрічі сторони домовились про подальшу активну співпрацю та спільну роботу над покращенням становища внутрішньо переміщених осіб.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua