Майже 13 тисяч осіб евакуйовано із зони надзвичайної ситуації на Чернігівщині, - Олександр Кодола
вівторок, 9 жовтня 2018, 16:20

Майже 13 тисяч місцевих мешканців евакуйовано із зони надзвичайної ситуації на Чернігівщині, де сьогодні вночі вибухнули військові склади боєприпасів у смт. Дружба на території в/ч А1479 (6-й арсенал ЗСУ м. Ічня, Чернігівської області). Усі рятувальні служби та правоохоронці працюють у посиленому режимі.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», член оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Олександр Кодола телефоном з місця подій.

«Головна мета оперативного штабу та влади наразі – це забезпечити безпеку місцевого населення, тобто евакуювати населення, яке проживає в зоні ризику (16-кілометрова зона), але з запасом ми евакуюємо з 25-кілометрової зони», - заявив народний депутат.

Він повідомив, що станом на 10 годину ранку 9 жовтня було евакуйовано 10 тисяч, а станом на 15:00 – 12,5-13 тисяч осіб.

Олександр Кодола також повідомив, що відповідні служби наразі активно працюють над ліквідацією наслідків вибухів. Так, за його інформацією, до зони ураження вже направлені пожежний потяг, пожежні танки, літаки та інша техніка. Усі служби працюють в посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям. Рятувальники проводять евакуацію, облаштовують пункти перебування.

«Тут вже сотні одиниць техніки, і більше 500 службовців різних служб: і Національної  поліції, і ДСНС, які забезпечують безпосередньо охорону помешкань від мародерства, що також важливо», - наголосив він.

Як повідомив Олександр Кодола, наразі евакуйованих мешканців приймає місто Ніжин. Крім того місцевою владою визначено 19 пунктів, які приймають людей на евакуацію.

Детальніше про пункти прийому евакуації на сторінці Facebook народного депутата.

У зв’язку з цим Олександр Кодола закликав усіх небайдужих громадян передавати допомогу для евакуйованих осіб: теплий одяг, ковдри, продукти харчування, засоби гігієни, каремати, матраци, розкладачки (контактна особа – помічник народного депутата Стратілат Тамара, тел. 0674602543).

Станом на зараз, за словами народного депутата, вибухи ще тривають, але їх інтенсивність значно зменшилася. Оперативний штаб та евакуація населення будуть тривати до повної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Телефон гарячої лінії (0462) 678274.

Телефон штабу з розміщення евакуйованих осіб – 2-05-94, 0682511462.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua