Майже половина центрального апарату ДФС мають бути звільнені за законом про люстрацію. Арсеній Яценюк вимагає від Голови ДФС невідкладно виконати закон
середа, 21 жовтня 2015, 12:40

За результатами перевірки, проведеної Міністерством юстиції України, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк вимагає від Голови Державної фіскальної служби України невідкладно виконати закон про очищення влади і звільнити 42% центрального апарату ДФС і 15% апарату обласних підрозділів служби. Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 21 жовтня.

Арсеній Яценюк нагадав, що два тижні тому дав доручення Міністерству юстиції України і спеціальному Департаменту з питань очищення влади щодо перевірки Державної фіскальної служби на предмет виконання закону про люстрацію.

Він повідомив, що Міністерством юстиції було перевірено 344 особові справи вищого керівництва Державної фіскальної служби - як центрального апарату, так і всіх обласних підрозділів, керівників і заступників керівників і відповідних начальників митниць.

«Відповідно до результатів перевірки, здійсненої Міністерством юстиції України, 42% вищого керівництва центрального апарату ДФС підлягають негайному звільненню. 15% вищого керівництва Державної фіскальної служби в областях також підлягають негайному звільненню», - наголосив Глава Уряду.

«Після завершення перевірки вимагаю від керівника Державної фіскальної служби невідкладно виконати закон про очищення влади і звільнити 42% центрального апарату Державної фіскальної служби і 15% апарату обласних ДФС, як цього вимагає закон», - підкреслив він. 

Арсеній Яценюк наголосив, що це перший крок до формування нової Державної фіскальної служби «за тим самим принципом, за яким ми формуємо Національну поліцію і пропонуємо формувати нові українські суди».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua