Максим Бурбак: "Батьківщина" та "Самопоміч" блокують реформу децентралізації (відео)
середа, 7 грудня 2016, 12:05

До Дня місцевого самоврядування парламент підготував поганий "подарунок" місцевим територіальним громадам, проваливши у вівторок законопроект, який передбачав об'єднання територіальних громад в межах різних районів.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журналістами в кулуарах  парламенту.

"Позиція "Батьківщини" була очікувана, вони робили все, щоб згорнути таку потрібну реформу. Вони на трибуні рвуть за це сорочку, але в сесійній залі жодного голосу не дали за такі потрібні законопроекти. Вважаю це плювком в обличчя територіальних громад, особливо напередодні місцевих виборів, які будуть проходити 11 та 18 грудня", - наголосив Максим Бурбак.

"Це фарс. Вони критикують зміни, кажуть, що це не децентралізація, а централізація, натомість на кожному окрузі у них зареєстровані депутати", - повідомив народний депутат.

"Здивувала позиція "Самопомочі", які себе позиціонують як захисники місцевого самоврядування, натомість жодного голосу ні "Самопоміч", ні "Батьківщина" не дали.  Вони зірвали ці законопроекти",- заявив керівник фракції "Народний фронт". 

Він також наголосив, що сьогодні в порядку денному також стоять законопроекти на підтримку місцевого самоврядування. Однак, депутатів цих фракцій немає на робочому місці.

"Сьогодні ми бачимо, що депутатів цих фракцій також немає в сесійній залі, вони не будуть голосувати за ці законопроекти. Це поганий "подарунок" Верховної Ради до Дня місцевого самоврядування", - підкреслив Бурбак.

"Я впевнений, що об'єднання громад, реформу по децентралізації не зупинити. Громади, які наважилися минулого року на цей експеримент, отримали достатньо фінансування. Наприклад, Великокучурівська громада, Сторожинецький район Чернівецької області, отримала 7 млн.  грн. на інфраструктурні проекти і в цьому році зробила дороги, яких не було 25 років. Такі позитивні  приклади будуть переконувати громади йти по шляху до об'єднання", - зазначив Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua