Максим Бурбак: Будівництво "Північного потоку-2" - це план енергетичного придушення України і Східної Європи (відео)
вівторок, 20 березня 2018, 11:16

Звернення Верховної Ради до держав ЄС припинити співпрацю з Росією у спорудженні «Північного потоку-2» має стати ще одним важливим словом українського парламенту, аби донести до наших західних партнерів про згубність співпраці з Кремлем.

Про це з трибуни парламенту наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Одним із факторів для так званого великого панування Росії є російський газ – болото, в яке Росія намагається загнати якнайбільше країн Європи. Україна багато років грузла в газовому болоті Росії, і лише після 2014 року, після вольового рішення Арсенія Яценюка (на той час Прем`єр-міністр України. – Ред.) відмовитись від російського газу ми вибрались з цього болота. І заощадили українцям 60 млрд доларів. І тепер усі цим пишаємось",  - сказав керівник фракції.

"Але ми повинні застерегти країни Європи від фатальних помилок. Маємо не допустити будівництво "Північного потоку-2". Адже це план енергетичного придушення України і всієї Східної Європи",  - підкреслив Максим Бурбак.

Він нагадав, що фракція "Народного фронту" зареєструвала відповідний проект постанови.

"Це звернення має стати ще одним важливим словом українського парламенту. Має стати доведенням того, що наші партнери діють хибно",  - наголосив керівник фракції і додав, що згідно з Угодою про асоціацію між ЄС та Україною Президент та Уряд повинні ініціювати консультації з Єврокомісією з питань "Північного потоку-2".

Окрім того, на переконання керівника фракції, необхідно продовжувати реформи Арсенія Яценюка в газовій галузі.

"Україна повинна продовжувати реформи Яценюка, спрямовані на скорочення споживання і нарощення внутрішнього видобутку та закупівлю газу в Євросоюзі. Газовий ринок України і Євросоюзу має бути демонополізований", - резюмував Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua